JEUK

Recent toch maar weer begonnen aan nieuwe medicatie. Ze maken me suf, slaperig, maar toch ook weer actief, huh? Hoe leg je dat uit haha. Soort onrustig gevoel, waardoor ik niet kan (of wil) gaan slapen. Maar als ik eenmaal slaap, oh man dan slaap ik vast. Dat is lang geleden. Verder voel ik me continu sloom en vermoeid, duizelig, vergeetachtig (maar dat was ik al haha), en kan ik me erg moeilijk concentreren. Ik zou dit stripje normaal in een dag kunnen tekenen maar daar deed ik nu dus dááááágen over. Verward, moeite met praten (typen) / begrijpen. Je moest eens weten hoe lang ik over dit stukje tekst heb gedaan. Alsof ik de Nederlandse taal ineens niet meer begrijp. Googlen naar simpele woorden want ‘k wist het niet meer. Complete zinnen in de zoekmachine knallen om te checken of deze zinnen wel kloppen. (en veelal deden ze dat niet haha) Hopelijk klopt het nu een beetje want ik schreef echt in onbegrijpelijk geheimtaal… Hopen dat de bijwerkingen snel weg gaan. Een paar daarvan die ik hierboven beschreef daarvan staat in de bijsluiter dat ze na een week weggaan maar ik heb er natuurlijk ook weer een paar die “zelden tot zeer zelden” voorkomen. Die geluk heb ik dan weer.

‘K heb een tijdlang niets gewild van medicatie omdat ze mij de afgelopen keren voor veel narigheid hebben bezorgd. Ben ook best wel geschrokken hoe ik mezelf liet meeslepen door de dermatoloog die telkens weer opnieuw een ander medicijn voorschreef maar niet verder deed onderzoeken of met me mee dacht naar de oorzaak. Dat bracht best wel wat frustratie met zich mee maar vooral ook wanhoop, want je wilt van de jeuk af dus ga je er toch maar weer in mee met wat de dermatoloog je overhandigt. Voelde me niet gehoord, steeds wanneer ik terugkoppelde over de bijwerkingen en het medicijn niet werkte tegen de jeuk, kreeg ik alweer een nieuwe recept in m’n handen en stond ik weer buiten. Totdat je het punt bereikt dat je zulk zware medicatie aan het innemen bent (wat onder meer voor na transplantaties wordt ingenomen) en je goed ziek ziek wordt van alle heftige bijwerkingen dat ik bij mezelf dacht; dan maar jeuk. Ik was er helemaal klaar mee en ging er niet meer terug. Kreeg schrik van medicatie innemen en was gewoon moe van het hele medicijnen gedoe.

Mijn huidige huisarts (ben tijdje geleden overgestapt) luistert wat dat betreft beter en vooral: probeert met me mee te denken. Momenteel dus toch maar weer begonnen met een nieuw middel en hopen. HOPEN dat die jeuk eindelijk stopt.

PS: Binnenkort laat ik zien hoe deze strip tot stand is gekomen. (Van begin tot eind proces) Was een fantastisch idee ook van mij om dat gedurende deze nieuwe medicatie en dus verwarde tijd te doen haha. Dusse let a.u.b. niet op de mega vele spel/typ en rare zinsbouw fouten die volgen in dat proces. Ik zal hier een link posten maar waarschijnlijk pas ik het menu bovenaan de site ook een beetje aan dus dit zal je nog wel zien. 😉

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

5 reacties

 1. Ha Sandra, oh wat erg voor je die jeuk. Vreselijk, hopen dat de nieuwe medicatie eindelijk eens een oplossing zal bieden. Je hebt al zoveel meegemaakt Misschien een domme opmerking, maar hebben jullie een ligbad thuis? Ik moet nu denken aan het bekende schilderij ‘De dood van Marat’ van Jacques Louis David. De zojuist neergestoken Marat zit in een bad in verband met een huidziekte. Je kent het schilderij vast wel. Het ontroert mij altijd vanwege de datering: l’an deux. Het tweede jaar nadat de jaartelling opnieuw was begonnen door de Franse revolutie. Maar goed, Als je een ligbad hebt kan in bad zijn misschien je even van die vreselijke jeuk afhelpen, om je even wat rust te geven. Maar grote kans dat je daar zelf ook al lang aan gedacht hebt natuurlijk.
  Ik wens je veel sterkte toe, kop op. Ik zal voor je duimen!
  Vriendelijke groet,

  Jann

 2. Hé Jann! Dank je voor je bericht! Interessante verhaal en schilderij maar jammer genoeg verergert water de jeuk (droogt de huid uit) dus neem ik liever een korte vlugge douche 😉 Groetjes

 3. Ha Sandra, ik heb natuurlijk ook geen enkel idee wat er precies in de badkuip van Marat zat! Wellicht iets heel anders dan water! Jou kan het in ieder geval niet meteen helpen, jammer. Ik had je graag wat momenten zonder jeuk gewenst!
  vrgr Jann

 4. Hallo, ik volg jou al een tijdje. Ik heb redelijk veel dezelfde symptomen. Maar nu ben ik verrast.! Jeuk. Ja en zonder zichtbare oorzaken. Herkenbaar voor mij. Ik weet ook niet hoe of wat met dit verschijnsel. Ik doe er verder niks mee dan krabben, mijn broek uittrekken als mijn benen jeuken 🙂 en mijzelf omarmen in zelfliefde Alles wat zou werken voor de gemiddelde mens , werkt niet voor mijn lichaam of systeem is mijn ervaring. Lastig ja. Bedankt om te delen.

  • Hoi Sonja, dank je wel voor je berichtje! Wat een eer te mogen lezen dat je me al een tijdje volgt! Wel naar om te lezen dat je dezelfde symptomen ervaart. Jeuk is echt gekmakend. Staat in m’n top 3 samen met pijn en misselijkheid. :’-/

   Herkenbaar je bericht, ik kon ook geen kleding meer verdragen. Continu jeuk, kon er niet meer van slapen. (Gloeiende, tintelende en jeukende voeten, beddengoed) Alles wat op het lijf lag, kwam meteen die vreselijke jeuk!

   We zijn nu een paar jaar verder en ik ben bij verschillende dermatologen geweest met alle mogelijke (allergie & immuunsysteem onderdrukkers) medicatie geprobeerd, niets hielp, het leek zelfs erger te worden. Ook bij mij zagen ze niks. Toen zeiden ze: “het is stress” of: “het is psychosomatisch” etc. (┛ಠ_ಠ)┛彡┻━┻

   Ging terug naar de huisarts die er meteen achterkwam dat dit zenuwpijn is! Ergste jeuk had ik voornamelijk op het hoofd en voeten, bij de huisarts kwam ik pas achter dat het al die tijd zenuwpijn is geweest. (Door een simpel onderzoek: de huisarts checkte zenuw signalen bij de voeten, op sommige plekken voelde ik minder dan zou moeten.)

   Het woord zenuwpijn, dan denk ik al snel aan pijn, maar zenuwpijn kan ook jeuk en tintelingen veroorzaken. (En of het gevoel alsof er beestjes overal op je lichaam lopen.)

   Sinds ik aan de pregabaline ben heb ik nergens last meer van. (Nou ja, van fabrikant Accord, dit jaar hebben ze me naar een ander merk Teva geswitcht en hoppa, de jeuk kwam meteen terug.)

   Het is zeker lastig te dealen met jeuk. En ik lees dat je zelf al wat hebt geprobeerd maar dit helaas niet hielp. Wellicht heb je hier iets aan? (Ik hoop niet dat mijn bericht overkomt als ongevraagde advies, zo bedoel ik dat echt niet. Probeerde eigenlijk meer met je mee te denken. Ik voel je last.) Ben je zelf al bij een dermatoloog geweest? Want mijn situatie hoeft natuurlijk niet de jouwe te zijn, maar jeuk is zo ontzettend naar, dat gun ik niemand toe. Ik hoop zo voor je dat de jeuk weg gaat.☆♡ liefs, San

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)