Voorstellen

Hé hoi! Leuk dat je de site SanDraws bezoekt! Ik ben Sandra en mezelf voorstellen (of stukjes over mezelf schrijven) vind ik maar ingewikkeld. Dan wordt het stil in mij en ga ik nadenken en afvragen… Uhmmm. Wie is die Sandra eigenlijk? Wie ben ik? Haha lastig, lastig…

Nou ja, ze tekent dus zo nu en dan, dat hebben jullie wel gezien. 😉 Tekenen is voor mij ook wel een manier van vertaalslag. Ik vind het soms moeilijk om dingen (direct) hardop te zeggen of iets zwart op wit op papier te zetten zoals schrijven (typen), maar tekenen voelt meermaals wel veilig voor me. Misschien omdat “ik” mezelf van het tekenen distantieer. (“Ik” ben soms niet de tekenaar heel vaag gezegd). Dat geeft nog wel eens problemen en conflicten intern. Afijn, dat is een ander verhaal.

Mijn tekeningen gaan over psychische kwetsbaarheden, over ongemakkelijke situaties, of andere gênante, knullige, lastige, hopelijk herkenbare en wellicht grappige dingen uit mijn leven. Ik probeer te tekenen wanneer het kan en goed voelt, want vaak leg ik een te hoge druk op mezelf en stel ik te hoge eisen waardoor de boel blokkeert. Ik teken om te kunnen uiten, gevoelens en ervaringen te delen, om herkenning te vinden bij anderen zodat we hierin niet zo alleen hoeven te voelen.

In april 2016 durfde ik dan eindelijk de stap te zetten om mijn tekeningen met de wereld te delen door middel van deze site. (Niet veel later volgden ook Instagram en Facebook) Daarvoor tekende ik voornamelijk alleen voor mezelf en waren de tekeningen meer een uitlaatklep in dagboek stijl. Durfde de tekeningen toen nog aan niemand te laten zien. (iets met angst, schaamte, kwetsbaar, te zichtbaar, enzovoort.) Op de dag van vandaag worstel ik daar nog steeds mee en zijn er wel eens van die momenten dat de paniek ineens toeslaat en ik het liefst de hele boel offline wil halen en verdwijnen haha, maar het lukt me steeds meer om het boeltje van binnen weer gerust te kunnen stellen.

In maart 2016 mocht ik gaan exposeren. Mijn tekeningen aan de muren bij het TRTC waar ik therapie volgde. Een hele gave uitdaging! Ik leerde dat het niet altijd eng en gevaarlijk hoeft te zijn als je jezelf zichtbaar maakt. Leren om jezelf wat meer te laten zien. Tijdje later verscheen er ook een paar van mijn tekeningen in de nieuwsbrief van het Trauma Centrum.

In 2017 heb ik voor de stichting Zebra Voorlichting verschillende thema’s mogen tekenen. Voor het GGZ heb ik een boekje getekend over eenzaamheid (rondom Kerst). 2017 was zeker het jaar van durven en doen denk ik.

Het jaar 2018 verliep wat onrustig. Heb veel geworsteld met angsten en zelfs getwijfeld of ik nog wel durfde door te gaan met (online) tekenen. Ik ben een maand overal offline gegaan en nam even rust. Al met al is het me gelukt om de dingen aan te pakken die de onrust veroorzaakten zodat het tekenen weer kan / mag / lukt / etc. haha. 🙂 Dusse dat komt wel goed. Rustig aan, eigen tempo, nog altijd evenveel motivatie en zin in dus verwacht de komende jaren nog heel wat (hopelijk herkenbare) stripjes van mij!

Ik hoop dat ik met mijn tekeningen herkenning bij je kan vinden. Dat ik je af en toe kan laten lachen, kan laten nadenken over dingen en of je het gevoel kan geven dat je niet alleen bent. Voel je vrij om een reactie achter te laten. Ook kun je je voor de site abonneren als je direct op de hoogte wilt blijven van de nieuwste berichten en je stripjes in je mailbox wilt ontvangen! Je kunt je altijd weer uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws nieuwsbrief vindt.

Liefs,❤
Sandra

Abonneer je op SanDraws via E-mail:

Vul hier je e-mailadres in om direct op de hoogte te blijven en stripjes in je mailbox te ontvangen!

4 reacties

  1. Hi lieverd! Wat tof. Ik zag je website in je Whatsapp status en besloot meteen even een kijkje te nemen. Wat ben je toch creatief. Ik ga even rustig rond kijken.

    Liefs,
    Ilse

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.