Beseffen / wegmaken afscheid

Afscheid besef en wegmaken Hé hoi! Door met de strips over het afscheidsproces. Strip [3/6] gaat over het beseffen wat afscheid doet, stilstaan bij alles en iedereen waar je afscheid van gaat nemen en (in)zien wat er allemaal gaat veranderen. Ik weet nog dat toen het afscheid naderde ik geregeld werd overvallen met paniekaanvallen. ‘k Kon me toen af en toe flink radeloos voelen omdat ik er gewoon niet uitkwam met wat ik erna wilde en was bang dat er van mij niets terecht zou komen. Je moet niet alleen dealen met afscheid (verdriet / gemis) maar ook vooruit gaan kijken en dat vond ik lastig. Dacht dat ik niet over de toekomst kon of durfde na te denken (en misschien kan diegene dat ook niet) maar kwam erachter dat er ook zeker wel iemand was die dat wel kon, en de meningen nogal verschillend waren. (Die wilde dit, die wilde dat, die durfde niets. Zoveel discussies bwaaaargh) Zie het als een chatprogramma haha; je krijgt zoveel chatberichtjes binnen dat je (computer) een vastloper krijgt en er geen keuzes kan worden gemaakt. (Of er naar kunt luisteren)

Met “wegmaken” bedoel ik mee dat je soms iets kunt voelen of over piekert en dat plots lijkt te “verdwijnen”. Dat zit er nog wel ergens maar maakt plaats voor leegte (alles is mistig) of bijvoorbeeld plots ontzettend moet lachen op een totaal verkeerde gelegenheid of gewoon niets voelen. Oké en nu hou ik op met het uitleggen ervan (haha waarom doe ik dat toch steeds? Misschien eens proberen niet te doen bij de volgende strip).

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

2 reacties

  1. Ha Sandra, ja waarom doe je dat toch steeds? Dat uitleggen!
    Volgens mij gaat het dan omdat je probeert je gevoelens en emoties te onderzoeken. Uitleggen kan dan alles ordenen en opruimen zeg maar. En dat is goed.
    Ik vind het heerlijk, dat uitleggen van je, ik Vind het leuk om je gedachtegang te volgen.Te lezen hoe jij met de dingen omgaat. En natuurlijk ook om te zien hoe die uitleg, dat gedachtepatroon door je wordt weergegeven of aangevuld, in je tekeningen. Dus wat mij betreft hoef je je niet in te houden! 🙂
    Alvast een leuk weekend van Jann

    • Haha ik dacht zelf uit angst dat een (strip)tekening misschien verkeerd opgepakt zou kunnen worden of kan inderdaad ook vaak lekker zo uitgebreid zijn omdat er misschien zo’n gevoel zit het te ‘moeten’ verantwoorden ofzo? Hmmm. (Komen we toch weer terug bij vrees voor onbegrip / misvatting haha) Ben denk ik ’n beetje (te snel) bang om anderen te kwetsen. Maar fijn dat mijn uitleg gewaardeerd wordt hihi 😀

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)