Tekenverbod

Work in progress

Langzaam maar zeker mag ik weer een beetje tekenen. De eerste stap is in ieder geval gezet. Hopelijk mag dit zo blijven. Laatste tijd voel ik me ontzettend gespannen vanwege een aantal dingen, onder andere een opdracht die bij mij zit te dringen op het gebied van tekenen. Een leuke opdracht wel te verstaan hoor. Maar wel groot. Behoorlijke interne conflicten, (voornamelijk angst en misschien ook wel boos op dat teken ‘deel’ omdat ze “ja” zei terwijl ik nog niet wist waar het over ging. Ik hoor je denken “huh”? *) maar door het gesprek met de Beeldende therapeut die mij in dit ‘opdracht’ proces gelukkig begeleidt ben ik weer een beetje met beide benen op de grond gaan staan. Anyway… Hopelijk kan ik zeggen dat ik weer wat actiever mag / kan zijn.

*Ik heb een paar (intern) gescheiden “werelden” om het even wat minder vervelend / hard voor mezelf te laten klinken. Teken- “kant”, “deel”, (hoe je het wilt noemen), is daar één van. Ik hou het voor nu graag kort, vaag en luchtig, maar vandaar dat jullie soms overladen worden met elke dag een strip of soms weken helemaal niets. Ik mag hier nooit zo over praten, want dit wordt anders zeker binnen no-time verwijderd. Daarom probeer ik het te tekenen (mits er niet teveel strijd of een verbod ontstaat) want dan komt het minder hard binnen. Werkt iets verzachtender voor me. Met woorden staat alles zo zwart op wit en direct zoals het er staat. (Je kunt het niet verbloemen) Met tekeningen kunnen mensen eventueel met hun eigen fantasie er nog iets van maken haha. “Hoe zou ze het bedoeld hebben?” en stiekem heb ik mijn boodschap er toch in verstopt…

Eén reactie

Geef een reactie