Het journaal

Nieuws dat je kan triggeren, of waar je naar van gaat dromen. Triggert het journaal jou ook? Wanneer ik het nieuws aan het kijken ben heb ik soms op dat moment nog niet door dat het zo’n grote invloed op me kan hebben; dat het me triggert. Vaak pas achteraf heb ik door wanneer ik dagen in angst leef of vele nachtmerries heb dat dit dus door het journaal kan komen. Nieuws over aanvallers, schietincidenten, (dieren)mishandeling triggert. Of vliegtuigrampen, daar ga ik ook zo lekker op. Soms kan ik helemaal geobsedeerd raken door het nieuws; ik moet alles weten en blijf op de voet volgen van nieuwe informatie. Vooral als het gaat om daders die nog los rondlopen. Wil weten of ik veilig ben, leef in angst.

Ik wil ook minderen met het kijken naar het journaal, maar vind dat lastig. Ik moet weten wat er in mijn omgeving speelt en of het veilig genoeg is om de deur uit te kunnen. Het is pure angst dat ik naar het nieuws blijf kijken, wetende dat het me zo kan triggeren en daar ook weer angst van krijg… (Dilemma!)

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

2 reacties

  1. Ja, ik denk dat veel mensen daar nu last van hebben, met alle rampen die via het journaal over ons uitgestrooid worden!
    Zelf heb ik er niet zo’n last van gelukkig, ik heb weer meer dat ik veel over alle conflicten nadenk en dan probeer er een oplossing voor te vinden (dat lukt natuurlijk niet) Het journaal maakt mij dus wel wat ongerust soms en ik word nog wel eens wanhopig van de problemen in de wereld.
    Wel weer een mooi vormgegeven strip trouwens, je slaagt er weer in om je gevoelens en het centrale idee achter de strip prima weer te geven! Ik voel je paniek!!

    • Ah dat is me ook herkenbaar! Dat je over van alles veel nadenkt en probeert een oplossing voor te vinden. Ja je kunt je er behoorlijk wanhopig door voelen van wat je ziet, leest en hoort over de problemen in de wereld. Dank je wel voor je compliment, voor je herkenning!

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)