Stuck

niets lukt - illustration
Got plenty (comic) ideas, just can’t draw them out. Always feeling a pressure… For example; to draw. But it’s never good enough. I know this pressure thingy is going on inside. Some parts really put on the pressure and raise the bar. So was thinking: Let’s not force it, draw some Q&A answers. (because it feels freer to draw than to make comics) But my hands… My hands cramp up and get stuck. My head gets stuck. Just don’t know anymore. I don’t want to disappoint y’all lovely followers for not making any good comics lately.❤

And then there’s another thing: maybe I’m too strict or am having too many rules, but I can’t make a comic if “I” don’t feel that way at the time. It’s hard to explain, (trying to) because I really hope someone can relate to this. But it’s like: I have a lot of relatable comic ideas just to draw out, (it’s not like I don’t have anything to draw, plenty ideas!) but when “I” am not in ’that’ moment or feeling (what the comic is about) then it cannot be drawn.

Just having a hard time in the headspace I guess.
Sorry for typing in English. I know some of you don’t like to read in English, but it feels safer for me for now. Thanks for reading all of this.❤

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

2 reacties

  1. Oh lieve Sandra!
    De stukjes die je schrijft waarvan je de betekenis vaak zo virtuoos vangt in je strips, belichten heel vaak verschijnselen die ik zelf maar al te goed ken! Druk, verwachtingen, vaak zelf bedachte en ingevulde verwachtingen, twijfel, veel nadenken, ik ken het allemaal.
    Heeft ook te maken met hoe je als zelfstandig kunstenaar in het leven staat. Je voert geen opdrachten uit. Je moet alles eerst zelf bedenken en dan nog het goede moment vinden om het overtuigend en optimaal uit te voeren!! Ik vind dat nog al wat!
    Ik weet dat je ‘ons’ (je volgers) graag wilt voorzien van allemaal leuke, mooie gevoelige strips. Maar ik weet ook dat wij begrip hebben en waardering voor je werk en wat het je kost om het te maken. Als de stemming niet helemaal juist is zou je er eigenlijk niet over in moeten zitten maar gewoon vertrouwen op je creatieve talent. Het komt wel goed! Geen mens kan een ononderbroken stroom van meesterwerken maken. Een mensenleven is ook geen rechte lijn!
    Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met ons te verwennen met mooie, lieve aandoenlijke en soms grappige strips! Take care! Liefs van mij

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)