auw

catheter - comic
Dit probeerden we uit te leggen aan de nieuwe therapeut. Ik vertelde over de situatie dat ik opstond en bijna de katheter eruit trok. Ik probeerde haar uit te leggen dat een deel in mij soms veel (lichaams)pijn voelt; soms is het alsof ik dit lichaam helemaal niet voel. Niks voelen. Geen pijn. Of gewoon niets. Soms voelt het dat het een ander lichaam is, niet de mijne. Alsof je niet in dit lichaam zit maar je jezelf anders ziet en voelt.

Ze zei: “Ja maar dat kan ook mensen zonder “delen”/DIS overkomen. Die kunnen ook vergeten dat de katheter nog aan een kastje hing.” Jep, jep, begrijpelijk. Maar het gaat niet om het vergeten, het is alsof het niet bestond, omdat we het gevoel hadden dat we een ander lichaam hadden. Ik denk dat velen (met katheters en/of andere infusen) zich wellicht in deze situatie kunnen herkennen, het vergeten en of ergens aan blijven hangen. Dus ik tekende de situatie uit, zodat het hopelijk duidelijker wordt van wat er van binnen gebeurde en van wat we bedoelen. (Dat een ander stuk in mij geen weet had van überhaupt een katheter.)

Maar iedereen mag zich hierin ofcourse herkennen. Ik bedoelde meer… aaagh, wil het zo goed kunnen verwoorden. Lukt niet aaah “computer says no”, cannot brain today, does not compute, blabla. Maar met zo’n opmerking van haar voelde het alsof ze het niet snapte, of (h)erkent. Maar goed, we blijven uiten en praten is de sleutel. Zodat ook zij als therapeut kan groeien en snappen hoe het werkt. Het is ook allemaal zo ingewikkeld. Ik begrijp het zelf vaak niet eens…

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Eén reactie

  1. Veel sterkte met je strijd Sandra! Een nieuwe therapeut is niet niks natuurlijk. Ik hoop dat je er in zult slagen om de juiste manier te vinden om de informatie door te geven! Veel succes!!!

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)