Waar doe ik het nog voor – deel 1

Een waarschuwing vooraf: (CW/TW) de komende (hierna nog 1) comics zijn wat aan de zwaardere/zwartere kant. Thema depressie, deze comics schreven we uit in onze zwaarste depressie tijd. De tweede comic gaat over depressie en su*c*dal*te*t. (Ik probeer het woord wat te vermommen vanwege mogelijke trigger, maar * = i) Dus ben je er gevoelig voor, misschien is het dan slimmer ze niet te lezen. Luchtige, (hopelijk) grappige, herkenbare, etc comics komen er ook weer aan, geen zorgen.😊💜

.
.
.
.
.
.
.

waar doe ik het nog voor...
(On pc/laptop: Hover with the cursor over the image to see the English version; on the phone: long tap and slide the picture a bit, then you can see the English version.)

Depressieve comics uit een zware depressie tijd. Het pennetje (dat gloeit) hokje 2 “Nou dit”, betekent het tekenen van comics, ik wilde met alles stoppen. Website verwijderen, etc.

Ik kan zeggen dat ik een zeer gevoelig mens ben (vooral in een depressieve periode), ben al jaren zo hard aan het strijden en opbouwen met name op instagram, maar geen 1000 volgers kunnen halen en ze zelfs zien verminderen, comics die nog maar voor de helft of minder likes krijgen dan normaal etc., dat raakte me ontzettend in het niet gezien/gewaardeerd worden. En ik weet, het zijn maar cijfers, daar moet je niet op letten blabla, maar toch voelde het als een soort van afwijzing, mensen zien gaan. (en dat mogen mensen zelf beslissen, je bent tot NIETS verplicht, je mag me ontvolgen, natuurlijk)

Maar omdat als andere mensen vragen “help me *random getal* volgers te krijgen”, lukt het ze, en ik vroeg vorig jaar of ik rond oud en nieuw kon eindigen met 1000 volgers, dat zou zo geweldig zijn. (Zou het ook vieren met jullie allemaal) maar is jammer genoeg niet gelukt. En ja, ik weet ook, niet jezelf vergelijken met anderen, groei in je eigen tijd, zelfwaarde, zelfliefde, zelfacceptatie, onthouden; dat dit is voor ons zelf om te verwerken en het is mooi (geweldig zelfs) als het voor velen helpend is, zich gezien/gehoord voelen en/of herkenning vinden in de comics.❤

Maar ja, zo diep zat ik, qua depressie en laag zelfwaarde denk ik. We kunnen ons beter focussen en investeren in de lieve volgers die we hebben! Dank jullie wel allemaal, we houden van jullie!❤❤❤❤

English:
Depressive comics from a deep depression time. The pen (that is glowing) box 2 “Well this”, means drawing comics, I wanted to stop with everything. Delete the website, etc.

I can say that I’m a very sensitive person, (especially in depressive times) I have been fighting and building so hard for years, specially on instagram, but can’t reach 1000 followers and even see them decrease, comics that only get half or less of the likes than usual etc. That really touched me in not feeling/being seen/appreciated. And I know, it’s just numbers, you shouldn’t pay attention to that blah blah blah, but still it sort of felt like a rejection, seeing people go. (and people can decide that themselves, you are not NEVER obliged to follow us, ofcourse you can/may unfollow us)

But when other people ask: “help me get *random number* followers”, they succeed, and I asked last year if I could end up with 1000 followers around New Years, that would be so great. (Would also celebrate it with all of you), but I didn’t succeed unfortunately… And yes, I also know, don’t compare yourself to others, grow in your own time, self-worth/self-esteem, self-compassion and self-acceptance, remember; that this is for ourselves to process and it is nice (great even) if it is helpful for many, feel seen/heard and/or find recognition in the comics.❤

But yeah, I was so, so, so deep in terms of depression and low self-esteem I think. We can better focussing and investing in the sweet followers we have! Thank you all so much, we love you!!❤❤❤❤

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)