Vicieuze cirkel van negatieve gedachten (bij zelfbeschadiging)

Dit stripje staat in de nieuwsbrief van stichting Zebra Voorlichting van deze maand. Wil je de nieuwsbrief ook graag ontvangen? Stuur ze dan even een mailtje 😉

Vicieuze cirkel van negatieve gedachten. Jezelf (nog) slechter voelen. In het verleden heb ik mezelf pijn gedaan om heftige overschreeuwende gedachtes, flashbacks en triggers te doen zwijgen. Door de pijn van binnen te doen zwijgen. Het even wegmaken van alle ellende van binnen voelde dan tijdelijk als een opluchting, totdat je als het ware weer ‘bij komt’ (uit de dissociatie) en ziet wat er is gebeurd, wat je hebt gedaan. Schuldgevoel, boosheid, verdriet, er alleen in zijn, onrust, overschreeuwende gedachtes en emoties all over the place en zo is het cirkeltje weer rond.

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)