Hoge verwachtingen

https://www.instagram.com/p/BsDaoZ1o7CL/

(Te) hoge verwachtingen voor het komende nieuwe jaar. Ik hoor en lees er veel over op social media. Zelf kon en kan ik er ook aardig wat van. “Dit jaar wordt het anders!” om daarna vervolgens weer teleurgesteld te raken. Angstig voor het nieuwe jaar, want kun je aan al die te hoge verwachtingen wel voldoen? Wat zal een heel nieuw jaar je gaan brengen? Zal “dit en dat” wel gaan lukken? “Het moet lukken.” Proberen om het wat los te laten. (Mja makkelijk gezegd) maar probeer om niet zooooo gigantisch streng voor jezelf te zijn.❤ Zien hoe het gaat, neem je tijd, het hoeft niet meteen per 1 januari 2019. Je kunt elke dag van het jaar kiezen. Hoge verwachtingen niet te verwarren met goede doelen stellen voor het komende jaar waarin je bijvoorbeeld kiest voor herstel. Maar te hoge verwachtingen leggen dat het volgend jaar dan ook meteen beter moet zijn leg je de lat wel héél erg hoog voor jezelf. Je hoeft jezelf geen druk op te leggen door een einddatum (bijv. volgend oudjaar) in te plannen waar alles anders, beter, hersteld, genezen, of op orde moet zijn. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet inplannen. Dus hoge verwachtingen hup zo de lucht in! “BOEM!”.

Tijdens Oud & Nieuw periode kon (en kan) er ook een kant naar voren komen die heel slecht over zichzelf dacht en zich heel down voelde. “Weer een jaar niets bereikt, volgend jaar zal vast hetzelfde zijn.” Dus wat nou verwachtingen? “BOEM!” Alle verwachtingen die je nog een beetje had zo eruit geknald. Dubbele betekenis dus, het is maar net hoe je het bekijkt. (en voelt) 😉

Hoe dan ook, je bent al goed genoeg. Ook als je niet zulke hoge verwachtingen aan jezelf stelt.❤ Een goed, veilig en fijne jaarwisseling toegewenst en een liefdevol 2019.

Lol ik hou trouwens absoluut niet van vuurwerk en heb er behoorlijk schrik van en zit rond deze tijd van het jaar dan ook veilig binnen maar het ging me om het uitbeelden ervan 😉

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Eén reactie

  1. Ha Sandra, leuk weer die animatie!
    Weet je, een van de leuk dingen uit 2018 voor mij was de ‘ontdekking’ van jou en je werk. Ik geniet van je tekeningen. Ik herken veel van je twijfel en aarzelingen en je worstelingen met het leven van elke dag. Dus ik hoop dat je het tekenen nog heel lang volhoudt. Zonder druk wel te verstaan. Iedere tekening die je stuurt beschouw ik als een cadeautje. Wees inderdaad niet te streng voor jezelf, de gedachten en gevoelens die je in je tekeningen laat zien zijn heel erg prima vind ik.
    Ook na 1 januari 2019 hoop ik nog veel aangrijpende, mooie tekeningen van je te zien, op momenten dat het jou uitkomt.
    Ik moet ook niet veel van vuurwerk hebben, bovendien is het ook weer een marteling voor veel dieren. Ik wens jou en je vriend een leuke avond en morgen een lekkere vrije dag! En dan komt het met de rest van het jaar ook vast heel goed!
    Oudjaarsdag groeten van Jann

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)