Zelfzorg is… Jezelf (laten) troosten

Nieuw zelfzorg tekeningetje. (Was weer even geleden) Bewust worden van je gevoelens, je gevoelens uiten, verdriet mogen hebben, jezelf (laten) troosten.

Kun jij jezelf (laten) troosten? Wat heb jij nodig? Mezelf troosten en laten troosten vind ik weleens lastig. Vaak komen er kritische stemmetjes die zeggen dat ik me niet zo moet aanstellen. “Het is niks”, niet belangrijk, “niks aan de hand”, “ik wil anderen niet tot last zijn” of “dit moet ik alleen kunnen”. Het wegmaken ervan of alsmaar doorgaan is mijn mechanisme. Herken jij jouw valkuilen als het gaat om je gevoelens te (mogen) uiten?

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Eén reactie

  1. Ja, het is vaak moeilijk om mij te troosten voor iemand anders. Maar ik laat bijvoorbeeld wel muziek toe. Dat is voor mij vaak een bron van troost. Ook zelf muziek maken kan een troostende functie hebben! Er zijn wel een paar mensen in mijn leven die mij wel kunnen troosten, al zal dat niet vaak gebeuren, want ik hou een beetje alles voor mijzelf. Ik had het net over muziek maar ook kunst, jouw tekeningen bijvoorbeeld, kan troost geven!

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)