Zelfzorg challenge – dag 5

Hulp mogen vragen van jezelf – Met het vragen van hulp ben je anderen niet tot last, ben je niet zwak, dom of stom. Het gevoel dat je alles zelf moet kunnen doen en oplossen. Het gevoel niet belangrijk genoeg te zijn. Nou echt niet! Jij bent ook belangrijk! Je hoeft het niet alleen te doen. Iedereen heeft soms hulp van een ander nodig. Je mag om hulp vragen. Hulp lucht op en iedereen heeft er recht op, ook jij!

Ik probeer milder te worden naar mezelf. Vandaag dan gedurfd om hulp te vragen voor iets. Mijn emoties durven te uiten. Maar ook ik heb een harde kritische stem die roept dat ik een zeur ben, me aanstel, het groter maak dan dat het is, de ander hiermee lastig val, of mijn eigen gevoelens niet serieus nemen… Of achteraf piekeren en bang zijn wat deze uiting gaat veroorzaken. (bang voor represailles, bang dat iemand boos op me wordt) Of piekeren over duizend andere dingen… Maarre, oké ik heb hulp gevraagd!

De maand november staat in het teken van zelfzorg. Meerdere mensen die met zichzelf de “challenge” aan proberen te gaan rondom zelfzorg. Een zelfzorg challenge helpt je om wat meer bewuster te worden (wat doe ik aan zelfzorg?), om hierin te kunnen groeien, te mogen oefenen en te leren zodat dit iets gaat worden vanuit jezelf. Dat je dit wat meer eigen kunt gaan maken. Het jezelf wat meer mogen gunnen en toestaan. Ik sta deze hele maand wat meer stil over het thema zelfzorg. Zelf weet ik dat het lastig kan zijn om goed voor jezelf te zorgen maar dit wel erg belangrijk is. De zelfzorg challenge begint op 1 november en duurt de hele maand. Ik ga proberen (uitdaging hihi) om de hele maand iets proberen te delen wat ik doe aan zelfzorg. Doe jij ook mee?

Eén reactie

Geef een reactie