Zelfzorg challenge – dag 7

Te hoge eisen stellen aan jezelf. Te veel moeten van jezelf. Zo stel ik mezelf als doel om elke dag een zelfzorg tekeningetje te maken en wil ik (en vind ik) dat het moet lukken, maar begin ik te merken dat ik te veel vraag van mezelf. Ik stel een te hoge eis aan mezelf om elke dag verplicht te moeten tekenen; zo wordt tekenen niet meer leuk maar een verplichting. In de stress raken omdat ik de volgende dag weinig ruimte heb om nog een tekeningetje te kunnen maken en eigenlijk is dit geen zelfzorg meer hè?

Te hogen eisen stellen aan jezelf. Herken je dit? Moet jij veel dingen van jezelf?
Jezelf bepaalde dingen voornemen die je eigenlijk niet kan waarmaken. Begrijp me niet verkeerd, het is prima om bepaalde eisen aan jezelf te stellen want het stimuleert je om stappen te zetten. Wanneer we geen doelen of eisen meer aan onszelf zouden stellen dan zouden we misschien stil blijven staan. Maar het wordt alleen lastiger als de eisen die je aan jezelf stelt te hoog zijn en je ze vaak niet kan waarmaken. Gevolg is dan dat je ontzettend kan balen van jezelf en je jezelf teleurstelt. Als dit te vaak gebeurt heeft dit een negatief effect op je eigenwaarde. Stel je eisen niet te hoog en vergeet ook niet te kijken naar wat je al hebt bereikt.

Ik doe nog steeds mee met de zelfzorg challenge deze maand, maar ik ga mezelf niet meer verplichten om iedere dag een tekening te maken. 🙂 Dat is ook oké!

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

2 reacties

  1. Ja dat begrijp ik heel erg goed. Natuurlijk is het ook leuk om lekker veel tekeningen van je te ontvangen en te zien, maar je moet het wel kunnen volhouden natuurlijk.
    Misschien is het een idee om een tekening per week te maken in het kader van deze challenge en verder lekker vrij te zijn voor ander werk, dat is ook een heel goede wijze van zelfzorgen denk ik! Take care Sandra, ik geniet van al je tekeningen wanneer dan ook!
    Jan

    • Ahhh dank je Jan! Ja wilde inderdaad gaan proberen om nu wat meer vrijer in te zijn en mezelf niet meer te verplichten om elke dag te moeten tekenen. Gewoon eens voelen wat kan, wanneer kan en niet meer “te moeten”. Dat het ook mag om eens een dag niet te tekenen. Dat het oké is als je een paar dagen niet update. (Maar dat vind ik erg lastig dus tadaaa vandaag weer een update hihi)

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)