Zelfzorg is… Grenzen

In mijn Instagram story deelde ik mijn gedachten om de zelfzorg tekeningen weer eens op te pakken. Door middel van een swipe poll konden jullie aangeven of hier behoefte aan was en gelukkig stemden veel mensen positief! Dus bij deze pik ik dit weer op en zal ik tussendoor (wanneer strip tekenen te veel van me vraagt) wat zelfzorg tekeningen met jullie delen.❤

Grenzen aangeven, hoe doe jij dat? Hoe voorkom je dat anderen (of jijzelf) over je eigen grenzen gaan? Hoe bewaak je ze? Uhm, grenzen? Welke grenzen? Wat zijn ze? Grenzen stellen, aangeven en bewaken vind ik lastig, omdat ik vaak niet weet wat mijn eigen grenzen zijn. Het kan verwarrend zijn omdat je de ene dag misschien meer kan hebben en je grenzen daardoor wat ruimer zijn dan op een andere dag. Ook voor de ander (omgeving) kan dit verwarrend zijn; de ene keer lukken / kan / wil je wel dingen, de andere keer niet. Voordat we grenzen kunnen aangeven zullen we ze eerst aan moeten (leren) voelen. Welke signalen geeft je lichaam? Luister naar wat je lichaam jou vertelt. Heb jij helder wat jouw grenzen zijn?

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)