Zelfzorg is… Voldoende drinken

Voldoende vocht binnen krijgen vind ik persoonlijk een lastige. Voor mij is dit echt een zelfzorg challenge, ik drink namelijk veels te weinig. En als ik drink is het frisdrank haha. Water vind ik al helemaal lastig om te drinken. Het trekt me niet, vind er niks aan, het “drinkt niet fijn” haha. Liever neem ik cola light; de smaak en het bruisen in je mond gevoel. Omdat ik zelden een dorst signaal/gevoel heb vergeet ik vaak te drinken en krijg zo te weinig vocht binnen. Ik probeer het drinken met een handeling te koppelen zoals: favoriete serie kijken? Drinken erbij. Boek lezen? Drinken erbij. Ga je tekenen? Drinken erbij. Zo creëer ik toch wat drink momentjes over de dag en wordt er minder vergeten.

Vind jij het lastig om voldoende vocht binnen te krijgen? Hoeveel glazen water drink jij per dag? Wat drink jij het liefst?

Geef een reactie