Zelfzorg is… Milder zijn

zelfzorg is... illustratie Het is weer november en deze maand staat in het teken van zelfzorg. Meerdere mensen die proberen met zichzelf de “challenge” aan te gaan rondom zelfzorg. Een zelfzorg challenge kan helpen om je wat meer bewuster te laten worden (wat doe ik eigenlijk aan zelfzorg?), te mogen onderzoeken, ontdekken, leren en ervaren wat zelfzorg is voor jou en hoe je dit kunt toepassen; ook in de overige 11 maanden. (Want waarom stoppen na november?)

We trappen af met de #zelfzorgis tekening milder mogen zijn voor jezelf. Dat is lastig en ik begrijp dat het ook niet één-twee-drie zo werkt wanneer iemand dit tegen je zegt of zodra je dit ergens leest. Maar proberen alerter te worden op de strenge kritische stemmetjes in je hoofd die steeds weer zeggen wat je niet goed hebt gedaan is al een mega grote stap en begin. Soms denk ik en/of probeer ik mezelf voor te stellen: Praat tegen jezelf zoals je tegen een ander zou praten, wat zou je dan zeggen? Zou er tegengeluid mogen komen tegen deze gemene nare stemmetjes? Probeer ze eens tegen te spreken, wat hoor je dan? Hoe pas jij het mild(er) zijn voor jezelf toe?

Mis mijn volgende bericht niet!

Vul hieronder je e-mailadres in om
direct op de hoogte te blijven voor nieuwe (strip)tekeningen! Door je te abonneren ontvang je elk nieuw blogbericht per e-mail en ben je de eerste die de (strip)tekening kunt bekijken, plus sommige blogberichten hebben een bonus content!❤ Woehoe!

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy verklaring. (Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en wordt niet aan derden verstrekt.) Wil je graag zelf bepalen hoe vaak & wanneer je updates ontvangt? Klik hier om je instellingen te beheren. Je kunt je altijd uitschrijven voor de nieuwsbrief door op de ‘Abonnement opzeggen’ link te klikken die je in iedere SanDraws.nl nieuwsbrief vindt.

Eén reactie

  1. Wat een geweldige tekening om mee te beginnen!! Hij is heel goed gelukt vind ik, je staat er heel mooi en vertederend lief op! Ja, wees maar lief voor jezelf want je bent het meer dan waard! Ik, en vast ook vele anderen, geniet(en) enorm van je werk. Iedere tekening die je maakt is een klein kadootje. Bedankt daarvoor en geniet van je mildheid!!

Geef een reactie:

(Voor je reactie verschijnt moet deze eerst handmatig goedgekeurd worden)